Förvirrad…

Känner mig förvirrad idag… Kan inte riktigt komma underfund med hur jag har tänkt framöver. Har ju inte så många dagar kvar av min rena pulverkur. Sen kommer påsken, och då har jag överlagt med mig själv och kommit fram till att jag får äta. Men efter det då? Hade i alla fall tänkt att jag skulle återinföra mat. Ett mål i taget, så att jag fortsätter äta minst fyra gånger per dag, och lägger lite mer energi på det jag äter istället för att bara kasta makaroner i en gryta me vatten å nå korv till. Men vad ska jag äta?

Om nu någon hade missat det så finns det en halv biljon olika dieter/ matvarianter. Vilken är bäst? Vilken är mest hållbar? Vad passar mig bäst? Alla är vi olika och alla dieter passar inte för alla, så är det bara. Dessutom har jag (precis som de flesta tjockisar) en bra överblick över de varianter som finns. För några år sen körde jag Atkins, va väl nånstans runt den tiden det slog igenom i sverige. Jag tog mina referenser från mammas vän i sydafrika. Det funkade fint som snus, rasade ganska fort ner i vikt också. Men sen kom kärleken in i bilden, med 2 små barn i famnen. Å helt plötsligt gick det inte längre, vart för svårt helt enkelt. Idag är det ju betydligt mer utbrett och fler hjälpsamma produkter finns än vad de fanns då. Hmm.. kanske ska testa en lista med för o nackdelar? Vi testar. OBS! Är ingen expert och utgår helt från mig själv och mina förutsättningar.

LCHF:

+ Känns enkelt, gillar i princip allt man får äta.

+ Har testat förut och det gav bra resultat

+Finns bra produkter och recept för att underlätta

-Svårare rent socialt

-Rädd för att fuskandet tar överhand då det finns många förbud.

-Relativt dyrt

KALORIVERSIONEN:

+ Kalori in / ut låter mer och mer vettigt

+Lättare att kompensera om man vill äta något onyttigt. ex:Kalas på kvällen! Jamen kör en shake å lite extra motion på dagen typ.

+Lättare socialt

+Mitt liv blir enklare av att kunna knapra en husman ibland.

-Ett jävla räknande hit å dit. Är ju less innan jag har börjat!

-Tycker inte att låg % produkter och ”nyckelhålsmat” är gott.

Kan man köra en variant på bägge?

Känn mig förvirrad som sagt. Får ingen känsla för hur jag vill ha det riktig.

img-thing

Totalt orelevant bild, men blir alltid glad av ekorrar. =)

 

En reaktion på ”Förvirrad…

  1. Jag gillar ju en kalorivariant.. nu räknar jag inte mina kalorier längre men jag har gjort det förr, nu äter jag bara, baserat på kunskaper från min tidigare kaloriräkning hur jag ”vill”. Det är inte svårt, det är bara att använda förnuftet och göra lite överslagsräkningar om man känner sig osäker… och ja, titta på nya produkters kcal värde. Jämföra olika kcalvärden på produkter och handla därefter. Det finns många låg kaloriprodukter som är goda!

    Anledningen till att jag äter så här, vilket egentligen inte är enligt någon diet utan jag äter bara med förnuftet men med stöd i kaloriräkningen som sagt.. är för att jag vill lära mig hur jag ska och borde äta för resten av mitt liv. Jag är rädd att dieter kanske får mig att gå ner men sen när jag är där nere då.. ? Hur ska man äta då? Då känns det bättre att lära sig hur man ska äta på resan 🙂 Plus att det är en frihet.. det är lättare socialt som du säger och man kan lätt kompensera.

Lämna en kommentar