Nya vikten.

Nya vikten är 124,4 kg. =) Innebär alltså en nedgång på 5,6 kg.

Denna minskning känns i det stora hela som en droppe i havet, men jag försöker att inte se det så. Tror att anledningen till att jag är så trött är för att jag peppar mig själv hela tiden. Nu har jag bara hållit på i två veckor så kan inte direkt titulera mig som nån ”bantningsexpert”. Sen vet jag inte heller om ni som läser kämpar, har kämpat färdigt eller funderar på att börja kämpa. Det jag vill ha sagt är att detta är jobbigt! Det är skitjobbigt på många plan. Humöret och motivationen åker berg och dalbana flera gånger per dag. Det som är kul, är att fast det känns jobbigt, så känns det faktiskt väldigt bra också.  Jag gör  aktivt något för att förändra mitt liv. Jag ser först nu ett resultat på vågen, och känner en skillnad i kläderna. Hmm… Försöker hitta några jämförelser som kan passa. Kan inte jämföra det med träning, för ja tycker inte det är speciellt skönt när jag håller på. Kanske mer som sex? Vissa ställningar kan ju va lite jobbiga men skönt ändå liksom. =) Spela dator/tv-spel, det är svårt men kul ändå. Träna hund kan vara jobbigt och svårt men kul samtidigt.  Hoppas ni förstår hur jag menar.

Om 1-2 veckor väntar säkert en hel del bakslag. Ska gå från att äta mina hårt kontrollerade kostersättningar till att äta både mer mängd och mer kalorier. Min förhoppning är att dessa veckor ska ha gett mig den motivationen jag behöver för att hålla mig i schack och inte ge upp även om jag går upp i vikt.

Många tankar och funderingar, och jag upprepar mig säkert, men det är mina tankar, min resa och min blogg.

Sådesåså… =)

4 reaktioner på ”Nya vikten.

  1. Grattis och bra jobbat! Kämpar på jag med, vill ha ned mitt midjemått till bättre värden p g a hälsan. Det är inte alltid så lätt men man får vara lite envis. Vet inte om det är intressant för dig, men jag kan tipsa om bloggen lchf-ingenjören. Den tjejen skriver klokt om mentala instrument och gupp i livsresan. För det har jag insett efter 20 års trassel med vikt och ätande, mycket sitter i vår mentala inställning. Eller i min ska jag säga, vi fungerar ju alla olika.

    • Tack! =) alla har vi våra egna mål och egna anledningar till varför vi vill förbättra hälsan, eller midjemått. Det viktiga är ju att vi gör det för vår EGEN skull. Å envis har jag varit när det gäller allt utom mig själv så nu är det dags att energin läggs på mig själv. =) Ska absolut titta in på den bloggen. Det är samma här, den mentala inställningen som ställt till den för mig, så nu sätts den verkligen på prov. =)

Lämna en kommentar